De kerstman

De kerstman is echt niet meer weg te denken uit de hedendaagse viering van Kerstmis. Tijdens de k

Meer informatie

Problemen voorkomen en verhelpen

Voorkomen problemen is een beter plan dan problemen verhelpen. Begin daarom met voorkomen, en als

Meer informatie

De magie van een kerstontbijt

Nationaal erfgoed en magie zijn twee termen die, onder andere, de essentie van kerstmis uitdrukke

Meer informatie

Kerstmis

Kerstmis is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijke jaar. Door de Rooms-katholieken wordt het feest aangeduid als 'Kerstmis' en door de protestanten als kerst(feest).

Kerstmis voor Christenen

Christenen herdenken met kerstmis de geboorte van Jezus Christus. In de westerse Christelijke wereld en in sommige kerken van het oosters Christendom wordt kerstmis gevierd op 25 december. In oosterse kerken waar de Julianakalender wordt gebruikt valt 25 december echter 13 dagen later dan op onze Liturgische kalender; daar wordt dan ook in januari kerstmis gevierd. Ook op de avond voor kerst zijn er in veel streken speciale vieringen zoals kerstavond of een middernachtmis, en de dag na kerstmis (26 december) wordt in West-Europa beschouwd als tweede kerstdag.

Elementen van kerstmis

Hoewel verschillende elementen van de kerstviering afstammen van voorchristelijke en Germaanse tradities is het feest tegenwoordig in grote delen van de westerse wereld gecommercialiseerd. Populaire moderne vormen van het feest omvatten het geven van cadeaus, het luisteren naar kerstmuziek, het versturen van kerstkaarten, het eten van speciale kerstmaaltijden, en het gebruik van kerstversieringen.

Artikelen

Het verhaal van kerstbrood

Kerstbrood, ook wel bekend als kerststol of stollenbrood, is een onlosmakelijk onderdeel van de kerstviering in veel culturen. Maar waar komt deze heerlijke traditie eigenlijk vandaan?

De oorsprong van kerstbrood

Het idee van het kerstbrood als we het nu kennen, brood gevuld met gedroogd

Lees meer...

De magie van een kerstontbijt

Nationaal erfgoed en magie zijn twee termen die, onder andere, de essentie van kerstmis uitdrukken. Deze speciale tijd van het jaar is doordrenkt met onuitgesproken emoties, levensherinneringen en culinaire overdaad. Maar een bijzonder ritueel van de kerstdag die een speciale plek in onze harten heeft gekregen, is het kerstontbijt. Deze feest

Lees meer...

Kerstpakketten nieuws 2023

Lees hier alle trends en nieuwtjes omtrent kerstpakketten. Kies het beste kerstpakket voor jouw personeel met insights van experts uit de branche.

Fashion & lifestyle kerstpakketten

2023 staat in het teken van Lees meer...

Kerstpakketten zijn onmisbaar

Op EenWitteKerst.nl bespreken we alles omtrent kerstmis. Onderdelen die daarbij natuurlijk niet mogen ontbreken zijn het kerstcadeau en het (duurzaam) kerstpakket. Ieder jaar opnieuw geven we elkaar cadeaus met de kerst. En het lijkt wel alsof het ieder jaar moeilijker wordt. Een kerstcadeau voor een collega of werknemer bedenken is nog moeil

Lees meer...

De kerstman

De kerstman is echt niet meer weg te denken uit de hedendaagse viering van Kerstmis. Tijdens de kerstdagen vinden we de kerstman overal; op kerstkaarten, in etalages, in kerstmuziek, etc. Maar waar komt het verhaal van de kerstman vandaan?

Santa Claus

Santa Claus ontstond in de Verenigde Staten en gaat onder andere ter

Lees meer...

Kerstgebruiken

Tegenwoordig wordt kerstmis gevierd als een groot feest en officiële feestdag in veel landen ter wereld; ook niet-christelijke landen. De vieringen kunnen per land zeer verschillend zijn, de diverse culturele en nationale tradities weerspiegelend. In Nederland en andere westerse landen zijn er echter toch een aantal gebruiken aan te wijz

Lees meer...

Oorsprong van kerstmis

Op 25 december vieren Christenen de geboorte van Jezus Chistus traditioneel met Kerst. Jezus zou op deze datum in het jaar 1 geboren zijn maar bewijs hiervoor is echter nooit gevonden. In twee delen van de Bijbel wordt de geboorte van Jezus beschreven; het Evangelie van Matteüs en het Evangelie van Lucas, maar in geen van beiden wordt ee

Lees meer...