De kerstman

De kerstman is echt niet meer weg te denken uit de hedendaagse viering van Kerstmis. Tijdens de k

Meer informatie

Oorsprong van kerstmis

Op 25 december vieren Christenen de geboorte van Jezus Chistus traditioneel met Kerst. Jezus zou

Meer informatie

Kerstbezigheden

Tijdens de kerst is er van alles te doen. Een voorbeeld is eten. Rond de kerst is er veel eten te

Meer informatie

Problemen voorkomen en verhelpen

Voorkomen problemen is een beter plan dan problemen verhelpen. Begin daarom met voorkomen, en als het echt niet anders kan gaat u verhelpen.

Problemen voorkomen

Soms kunnen (auto)deuren dichtvriezen. Om dit te voorkomen kunt u sticks kopen met een smeersel op het rubber niet vast te laten vriezen. Ook talkpoeder of siliconenspray op de rubbers kan helpen.

  • De handrem kan vastvriezen. Om dit te voorkomen dient u de handrem in de winter niet te gebruiken. U kunt de auto in P of in zijn achteruit zetten.
  • Het kan gebeuren dat uw auto niet start. Het beste is dan om de starthulp of de wegenwacht in te schakelen. Als u geen verstand van auto's of het probleem heeft, is het onverstandig om zelf te handelen!
  • Een spuitbus met ruitontdooier kan helpen bij bevroren ruiten of zelfs bij vastgevroren deuren. Leg de spuitbus daarom nooit in de auto!
  • Heeft u een hekel aan krabben? Ook dit kunt u voorkomen! Speciale dekens voor de voorruit zorgen ervoor dat u niet hoeft te krabben. Gebruik vooral géén kranten, als deze vastvriezen heeft u een nog veel groter probleem!

Problemen verhelpen

Loopt u toch tegen een van bovenstaande problemen aan, dan zijn er gelukkig ook nog oplossingen voor deze problemen, wanneer voorkomen niet is gelukt. Hieronder helpen wij u op weg:

  • Bent u thuis en uw sloten zijn bevroren? Dan heeft u nodig een slotontdooier, een zakje warm water en een verwarmde sleutelbaard (met aansteker of föhn). Als u niet thuis bent dan kunt u uw eigen lichaam zo'n 5 minuten tegen het slot aan houden.
  • Zijn uw deuren dichtgevroren? Het klinkt misschien gek, maar probeer ze dan nog verder dicht te duwen! Het ijs tussen de rubbers breekt dan. Ook hier kan een zakje warm water of een föhn helpen. Gebruikt u een föhn, ben dan wel voorzichtig. Als u de föhn te dicht bij de ramen houdt kunnen de ruiten stuk gaan. Gebruik géén verfafbrander!
  • Als uw handrem bevroren is, probeer hem dan nog eens extra hard aan te trekken. Het kan dat hij dan losgaat. Lukt dit niet, laat dan de motor ongeveer een kwartier draaien en zet de verwarming extra hoog. Dan ontdooit de handremkabel vanzelf en krijgt u de handrem los.
  • Ook uw ruitensproeiers kunnen vastvriezen. Leg dan een zakje warm water op de sproeierkopjes. Heeft u geen antivries ruitensproeier vloeistof in het reservoir gedaan en is de vloeistof nu bevroren? Vul het dan aan met warm water. Als de vloeistof ontdooid is vervangt u deze met wintervloeistof.

HBS Carcleaning, de Kenotek webshop - De online auto poetsproducten shop met o.a. professionele autoshampoo van Kenotek.