Magie en verfijning van kerstpakketten en cadeaus

Het geven van geschenken tijdens de kerstperiode is een lang in stand gehouden traditie die de fe

Meer informatie

De kerstman

De kerstman is echt niet meer weg te denken uit de hedendaagse viering van Kerstmis. Tijdens de k

Meer informatie

De magie van een kerstontbijt

Nationaal erfgoed en magie zijn twee termen die, onder andere, de essentie van kerstmis uitdrukke

Meer informatie

Veilig sneeuwrijden

Een witte kerst is leuk, maar u moet hier wel uw rijgedrag op aanpassen. Hebben we eindelijk weer eens een witte kerst, of sneeuwt of vriest het in een andere periode? Ga dan veilig de weg op! Hieronder hebben wij weer enkele tips voor u uiteengezet, zodat u zo veilig mogelijk de weg op kunt. Gaat u rijden, begin dan met krabben en start dan pas de auto. U kunt instappen en rustig wegrijden. Zet de blazer direct vol aan en richt deze op de voorruit. Airco is hier ook voor te gebruiken. Ga pas rijden als het zicht echt goed is! Hiermee kunnen ongelukken voorkomen worden. Moet u wegrijden op sneeuw, schakel dan in de tweede versnelling en rijd zo weg. De kans op doorslippen is dan een stuk kleiner. Geef niet te veel gas en laat de koppeling rustig opkomen.

Rijd altijd met een aangepaste snelheid als er sneeuw ligt en houd voldoende afstand tot uw voorligger. Bij iedere handeling tijdens het autorijden moet u nu nadenken, deze moeten namelijk ben beleid gebeuren. Ook bij terugschakelen voorzichtig zijn met de koppeling, en in bochten niet te scherp sturen. Veeg sneeuw dat op uw auto ligt ook weg voor het wegrijden. Het kan er anders afwaaien en op uw voorruit/achterruit belanden of op die van uw achterligger en dit is levensgevaarlijk.

Voorbereidingen treffen

Naast het voorkomen van bekende problemen in de winter kunt u ook andere voorbereidingen treffen:
1. winterbanden aanschaffen; Winterbanden zijn eenvoudig online te bestellen. Kijk voor de goedkoopste banden prijzen op portalen als Autobanden velgen aanbiedingen of Winterbanden velgen aanbiedingen.
2. een extra laagje wax op uw auto aanbrengen (bescherming tegen zout en sneeuw);
3. rubbers en sloten vriesvast maken;
4. hulpmiddelen aanschaffen (ijskrabbers, zaklamp, zonnebril, sneeuwschep, handschoenen, etc.);
5. uw pechhulplidmaatschap checken.

Wij hopen dat u met bovenstaande tips de kerst en winter veilig doorkomt.